Circul „Orlando”. ALDE recunoaște că ne-am făcut de râs în Europa.

Circul „Orlando”. ALDE recunoaște că ne-am făcut de râs în Europa.

Rămas cu teşchereaua goală, după pomenile date de guvernul socialist tuturor oamenilor muncii de la stat, guvernul nostru caută clienţi noi pe care să-i impoziteze fără scrupule. Şi cum în ţară, mulţumită politicilor minunate aplicate pe spinarea românilor de mai toate guvernările post-ceauşiste nu prea mai are muşterii, a pus ochii pe concetăţenii noştri care au fugit de sărăcie în hulpavul Occident, susține EVENIMENTUL ZILEI.

Așa că ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că le-a propus omologilor săi din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv la „maxim cinci ani”, anunță NAȚIONAL. „Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie după primul permis să îţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. (…) Maxim 5 ani şi, după 5 ani, la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Comisia Europeană i-a răspuns miercuri ministrului Eugen Teodorovici care a declarat că permisul de muncă peste hotare ar trebui limitat la 5 ani fără drept de reînnoire, atrăgându-i atenţia că libera circulaţie a lucrătorilor este un drept fundamental în Uniunea Europeană, anunță COTIDIANUL. „Potrivit studiilor este dreptul care se bucură de cea mai mare apreciere în rândurile europenilor“, atrage atenţia Comisia.

Critici foarte dure au fost lansate și de un lider al ALDE după declarațiile ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici (PSD) privind limitarea dreptului de muncă în Europa. Vicepreședinte ALDE Toma Petcu, citat de GÂNDUL, a transmis că a considera limitarea dreptului de a lucra o soluție pentru orice este o gravă eroare, care încalcă drepturile cetățenilor, făcând referire la declarațiile lui Teodorovici. Potrivit liderului ALDE, „ministrul de Finanțe a reușit să ne facă de râs în Uniunea Europeană cu propunerea sa, pentru că această idee a sa a fost discutată cu alți miniștri de finanțe din statele membre“.

Nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, nu este de acord cumăsura propusă de Teodorovici. „Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a munci în interiorul Uniunii Europene este un drept câştigat de toţi românii, de care foarte mulţi au înţeles să beneficieze, iar problema deficitului de forţă de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câştigat prin obţinerea calităţii de membru al Uniunii Europene.

În încercarea de a mai drege ce mai poate fi dres, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat că declaraţia sa privind limitarea permisului de lucru într-un stat UE la maxim 5 ani nu reprezintă în niciun fel poziţia Guvernului şi a spus că a fost „o exprimare nefericită”, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Uluitor, copleşitor, magnific, dar nu vestitul Circ Orlando este subiectul, deşi tot despre acrobaţii, salturi în gol şi clovnerii e vorba. Din nefericire, circarul care ne-a pus pe jar este nimeni altul decât ministrul român al finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici.

Asta le pregătea guvernarea celor cinci milioane de români din străinătate care trimit în ţară anual cinci miliarde de euro! ADEVĂRUL susține că incompetenţii plătiţi cu salarii enorme de la buget vor să-i lase pe românii competenţi fără dreptul de a-şi câştiga un trai mai bun acolo unde calităţile şi pregătirea le sunt recunoscute. E greu să faci ceva ca să modernizezi România. Mai bine o înconjuri cu sârmă ghimpată şi îi ţii pe români prizioneri în propria ţară.

http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/251277

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*