Românii au dreptul să fie împușcați de infractori!

Românii au dreptul să fie împușcați de infractori!

O nouă lege controversată – din care vor avea de câştigat, în primul rând, infractorii – a trecut de Senat. Rezultatul e că România s-ar putea transforma într-un rai al armelor. Asta pentru că, potrivit modificărilor votate miercuri, doar cine e condamnat definitiv la închisoare pe viaţă nu îşi poate cumpăra o armă letală.

Dacă până în prezent puteau deţine arme de foc doar demnitarii, poliţiştii sau cei care transportă valori, în noul proiect, oricine are 18 ani împliniţi, poate să le cumpere, chiar şi cei care au comis infracţiuni.

Până acum, o persoană condamnată la mai mult de un an de închisoare nu avea voie să deţină o armă letală. De asemenea, în vechea lege existau şi unele restricţii, dar au fost eliminate şi numai o hotărâre judecătorească definitivă ar putea priva o persoană de arma de foc.

De exemplu, dacă până acum o persoană fizică nu avea voie să aibă mai mult de două arme de foc, în noua lege această limită a dispărut. Senatorii nu văd o problemă în faptul că oameni condamnaţi la ani grei de închisoare, pentru infracţiuni violente, vor putea deţine arme letale.

Sursa: ziare.com
Foto: GreatNews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*