„Colind, din suflet de copil”, la Biserica „Sfânta Treime”

„Colind, din suflet de copil”, la Biserica „Sfânta Treime”

În seara zilei de 7 decembrie 2018, la Biserica „Sfânta Treime” din Dej, aproximativ 300 de elevi, de la 13 școli din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Dej, au vestit apropierea Nașterii Domnului, prin colinde tradiționale românești.

Au participat elevi din cadrul următoarelor școli: Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej, Școala Gimnazială Cuzdrioara și Școala Gimnazială Nireș, Liceul Tehnologic Special Dej, Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, Școala, Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nr.1 Dej, Școala Gimnazială Rugășești, Școala Gimnazială Vad, pregătiți și însoțiți de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii Instituțiilor de Învățământ.

Prin aceste colinde, au mărturisit tuturor pe Hristos, lucru care dovedește că educația părinților și educația religioasă de la școală și de la biserică au dat roade frumoase.

Festivalul de colinde intitulat ,,Colind, din suflet de copil”, ajuns la a VI-a ediție, a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu școlile din cuprinsul acestuia. Toți colindătorii au primit cadouri, oferite de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului.

Părintele Ioan Buftea, protopop al Dejului, cel care este și inițiatorul acestui minunat festival de colinde și care a fost și anfitrionul acestui eveniment, a mulțumit la final Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru prezență și pentru purtarea de grijă, tuturor copiilor pentru frumoasele colinde, cadrelor didactice, preoților și autorităților locale pentru implicare.

Reușita acestui minunat eveniment se datoreaza bunei colaborări dintre cei trei piloni de bază ai societății Biserică, Școală și Familie.

www.protopopiatulortodox.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*