ISU Cluj primește ambulanțe noi

ISU Cluj primește ambulanțe noi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj va primi, la începutul săptămânii viitoare, trei ambulanţe cu tracţiune integrală, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, şeful instituţiei, general de brigadă Ion Moldovan.

În cadrul conferinței de presă, inspectorul șef al ISU Cluj, a prezentat aspectele legate de operaționalizarea echipamentelor primite în cele două etape ale proiectului ”Multirisc modul I”, finanțat prin Fondul de Coeziune prin ”Programul Operațional Infrastructură Mare” POIM.

„Încep să apară roadele Programului Operaţional de Infrastructură Mare, în sensul că începând de astăzi, ISU primeşte ambulanţele noi şi, în acelaşi timp, şi serviciile de ambulanţă judeţe au primit 12 bucăţi. ISU Cluj va primi luni trei ambulanţe de tip B, care sunt deservite doar de paramedici; sunt ambulanţe 4×4”, a spus Ion Moldovan.

Potrivit acestuia, toate ambulanţele ISU Cluj şi-au depăşit norma de casare.

„Cu ambulanţele pe care le avem acum la intervenţie e foarte greu de lucrat, se defectează foarte des. În momentul de faţă, toate ambulanţele SMURD sunt depăşite, au depăşit norma de casare. Ultima primită e din 2013 şi a depăşit şi ea 5 ani, iar durata medie de utilizare şi funcţionare a unei ambulanţe SMURD este de 5-6 ani. Cea mai veche are 12 ani, a depăşit de două ori norma de casare”, a mai afirmat Moldovan.

El a adăugat că ISU Cluj are în prezent 15 ambulanţe, dintre care 13 în intervenţie.

„De asemenea, este foarte important pentru misiunile care le avem de îndeplinit faptul că urmează să primim la începutul anului 2019, prin sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o ambulanță de terapie intensivă SMURD de tip C1 și avem asigurări că vom primi din partea Primăriei comunei Florești o ambulanță nouă pentru echipajul de prim ajutor SMURD din localitate” – a mai spus șeful ISU Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*