Proiect pilot de educaţie financiară, în 10 şcoli clujene

Proiect pilot de educaţie financiară, în 10 şcoli clujene

Inspectoratul Școlar Județean Cluj și BCR au anunțat joi, într-o conferință de presă, lansarea unui parteneriat strategic în scopul organizării și desfășurării unor activități de formare în domeniul educației financiare, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevii din unitățile clujene de învățământ preuniversitar.

Proiectul are o perioadă de implementare de 5 ani. În primele luni ale anului viitor va avea loc instruirea profesorilor, iar din semestrul al doilea vor fi introduse cursurile de educaţie financiară, în cadrul orelor opţionale.

Potrivit declarației directorului zonal al BCR, Sorin Cordovan, protocolul cu IȘJ Cluj este primul protocol de colaborare semnat cu un inspectorat școlar, la nivel național, iar premisa de la care s-a pornit este „excelența în proiectele derulate până acum, împreună”.

„Familiarizarea copiilor cu toate aspectele unei educaţii financiare, care, normal, va fi adaptată de la copilul de grădiniţă la copilul din gimnaziu sau din liceu, de la cele teoretice la cele industriale, acest proiect pilot va fi făcut pe 10 şcoli în primăvara următoare, în aşa fel încât, din septembrie 2019, să putem să oferim copiilor, ca şi o nouă materie opţională, educaţia financiară, alături de educaţia juridică, considerând că este absolut necesară pentru educaţia lor. Vrem să credem că va fi benefică în primul rând pentru copii şi cadrele didactice implicate în proces”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al IŞJ Cluj, Valentin Cuibus.

Potrivit reprezentanţilor băncii, materia pregătită pentru aceste cursuri de educaţie financiară este diferenţiată pe grupe de vârstă, copiii şi liceenii urmând să fie antrenaţi să se gândească la nevoia de economisire sau la necesitatea de a-şi calcula singuri sursele de venit şi cheltuielile.

România se află pe locul 124, din 143, din punct de vedere al educaţiei financiare, ceea ce înseamnă că doar 21% dintre români au o educaţie financiară și doar 15% economisesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*