Prăpădul alb: peste 200 de mii de oameni rămași fără curent electric

Prăpădul alb: peste 200 de mii de oameni rămași fără curent electric

Numărul consumatorilor afectați de disconfortul lipsei curentului electric era de circa 216.000, conform celei mai recente raportări a operatorilor de distribuție implicați în remedierea situației, duminică la ora 18:00, a anunțat Ministerul Energiei.

„Conform aceleiași raportări, situația în județele cele mai afectate se prezintă astfel: în județul Buzău, toți consumatorii au fost reconectați la rețea, în timp ce, în județul Timiș, au fost reconectați aproximativ 16.000 de consumatori, iar, în județul Arad, problemele au fost remediate pentru un număr de peste 17.000 de consumatori. Echipele vor rămâne în teren și pe parcursul nopții pentru a restabili situația. Precizăm că, în Banat, acționează, în prezent, 90 de echipe, dintre care aproximativ 30 sunt concentrate în județul Timiș”, se detaliază în comunicatul de presă al Ministerului Energiei.

Spre deosebire de cifra înaintată de acest minister, ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, duminică seara, la România TV, numărul de 44.000 de consumatori afectați de lipsa energiei electrice, afirmând că se lucrează pentru remedierea situației cu 87 de echipe de intervenție. „Șenilatele din dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență au sprijinit echipele Electrica, pentru a asigura accesul acestora în zonele înzăpezite”, a adăugat Dan.

Vârful de consumatori rămași fără curent electric în urma fenomenelor meteo severe a fost înregistrat duminică, în jurul orei 13:00, cu un total de 289.412 de consumatori afectați. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost din județul Timiș (67.994), urmat de Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramureș (17.000), Satu Mare (12.317) și Buzău (9.405).

Informarea anterioară

Conform datelor din Centrul Operaţional Naţional al IGSU, avariile au fost înregistrate în 348 de localităţi.

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 16,00, se înregistrau avarii în 348 localităţi din 17 judeţe (Alba, Arad, Brăila, Buzău, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui şi Vrancea), fiind afectaţi 149.688 consumatori. Se intervine pentru remediere cu 211 echipe de intervenţie”, a transmis sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*