Firmele de construcţii, scutite de la plata contribuţiilor sociale în următorii 10 ani

Firmele de construcţii, scutite de la plata contribuţiilor sociale în următorii 10 ani

Firmele de construcţii vor fi scutite de la plata contribuţiilor sociale în următorii 10 ani, respectiv în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, a anunţat marţi seară ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici.

Potrivit ordonanţei prezentate de acesta, despre care a spus că va fi pusă în dezbatere publică pe site+ul ministerului în această noapte, nu vor luate, în calculul contribuţiilor datorate de firmele din costrucţii, veniturile din salarii realizate în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 de către persoanele fizice în baza contractelor de muncă încheiate cu firmele respective. Totodată, angajaţii care sunt scutiţi de la plata CASS vor beneficia de asigurare medicală in această perioadă. În plus, în perioada amintită, contribuţia de asigurări sociale se reduce cu 3,75% pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate din activităţi în sectorul construcţiilor.

În luna noiembrie, reprezentanţii Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) au avertizat că actuala criză din domeniul construcţiilor ar putea împringe economia în recesiune.

adev.ro/pjxznf

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*