Bilanț impresionant pentru Guvern: 60 de kilometri de autostradă construiți în 2018!

Bilanț impresionant pentru Guvern: 60 de kilometri de autostradă construiți în 2018!

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul în Parlament: 60 de km de autostradă pe şapte tronsoane au fost construiți în 2018!

„În sectorul rutier, spuneţi că nu s-a făcut nimic în privinţa autostrăzilor. Vă contrazice din nou realitatea. Să vă dau câteva exemple:
1) Autostrada Sebeş – Turda – lotul 3 (12,5 km),
2) Autostrada Sebeş – Turda – lotul 4 (16,3 km)

3) Autostrada Gilău – Nădăşelu – (9,7 km)
4) Autostrada Bucureşti – Ploieşti – Nod centură Bucureşti, Nod Moara Vlăsiei şi intrarea în Bucureşti (7 km)
5) Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Tg. Mureş – lotul 2 (10,1 km)
6) Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Tg. Mureş – lotul 1 (3,6 km)
7) Lot 2: Iernut – Chetani (1,2 km)”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, în plenul în care se dezbătea și moţiunea de cenzură inițiată de opoziție.

Este vorba, în total, despre 60 de km de autostradă, iar potrivit datelor din plenul moţiunii, în anul 2018 s-au modernizat 144 km de cale ferată.

Tot în anul 2018 s-au semnat contracte pentru 331 km de autostrăzi şi drumuri expres, la care vor putea începe lucrările de construcţii încă din a doua parte a anului viitor, a anunţat premierul.

„Acum câteva zile s-a terminat prima etapă a procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru Autostrada Ploieşti-Braşov. S-au înscris 5 consorţii de mari firme internaţionale, care doresc să construiască şi să opereze această autostradă. Știu că trebuie mai mult, de aceea avem acest obiectiv in 2019”, a declarat Dăncilă, potrivit MEDIAFAX.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*