Cele mai frumoase destinaţii de iarnă din Europa

Cele mai frumoase destinaţii de iarnă din Europa

Europa, cu peisaje îngheţate strălucitoare, târguri de Crăciun şi oraşe medievale acoperite de zăpadă, poate fi o destinaţie de vacanţă magică în timpul iernii, potrivit loveexploring.com.

Copenhaga, Danemarca

Clădiri colorate, canale, străduţe cu piatră cubică – sunt ideale pentru o plimbare. Pentru o doză de amuzament se poate merge la Tivoli, al doilea cel mai mare parc de divertisment din lume şi, probabil, cel mai drăguţ, unde se găsesc şi peste 40 de standuri cu mâncare şi restaurante, cu o ofertă gastronomică bogată, de la prăjituri cu miere în formă de inimă la gogoşi. Nu rata glögg – celebrul vin fiert scandinav.

Saariselkä, Laponia

Păduri acoperite de zăpadă strălucitoare şi lacuri uriaşe îngheţate, Laponia este cea mai mare destinaţie europeană pe timpul iernii. Până la urmă, aici se găseşte casa lui Moş Crăciun. Saariselkä, un mic sat din inima Laponiei, merită explorat. Se pot face plimbări cu sania trasă de reni sau safari cu husky. Poţi admira aurora boreală şi te poţi caza într-un iglu la Muotka.

Sibiu, România

Cu un labirint de străduţe cu piatră cubică, ziduri şi parcuri pitoreşti, Sibiul este ideal pentru o plimbare romantică de Crăciun. De vizitat sunt Podul Minciunilor şi două dintre cele mai frumoase parcuri din România, Parcul Sub Arini şi Pădurea Dumbrava. De văzut este spectacolul „Spărgătorul de nuci” la Teatrul de balet. De asemenea, se poate petrece o noapte în bizarul Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac, situat la o oră de mers cu maşina în Munţii Făgăraş.

Tallinn, Estonia

Cu străduţe pavate cu piatră cubică şi clădiri colorate în nuanţele îngheţatei, oraşul vechi din Tallinn pare magic. Atunci când ninge, pare desprins din poveste. Din a doua jumătate a lunii noiembrie până la începutul lui ianuarie, se pot explora pieţele de Crăciun situate în jurul bradului înstalat în piaţa primăriei. Poţi mânca turtă dulce şi te poţi încălzi cu vin fiert sau ciocolată caldă, de la Kehrwieder Chocolaterie. În oraş se găsesc tobogane de gheaţă, la Song Festival Grounds, şi un patinoar, lângă istorica Biserică Sfântul Nicolae.

Bruges, Belgia

Canale pitoreşti, străduţe idilice, peste 40 de magazine cu ciocolată, Bruges este ideal pentru o vacanţă de iarnă. Poţi face o plimbare cu caleaşca, învelit în pături groase, şi poţi admira clădirile în nuanţe pastel din celebrul turn Belfry. Copiii şi fanii Disney se vor bucura de Festivalul sculpturilor în gheaţă.

Abisko, Suedia

Este locația perfectă pentru iubitorii iernilor geroase. Timp de câteva săptămâni, în decembrie și ianuarie, soarele nu răsare, dar întunericul face posibilă admirarea aurorei boreale. Aici poți să schiezi și să faci drumeții în parcul național, sau poți vizita hotelul de gheață din apropiere de Kiruna.

Veneția, Italia

Veneția este orașul ideal unde trebuie să fii în februarie, când are loc Carnavalul. Costume elaborate și măști magnifice trezesc istoria colorata a orașului la viață. Balurile mascate sunt destul de scumpe, dar te poți distra la evenimentele gratis, cu o masca pe care o cumperi de pe stradă, dacă ești pregătit să suporți înghesuiala…

Küssnacht, Elveția

Moș Crăciun este așteptat și primit în toate colțurile lumii cu nerăbdare și cu brațele deschise. Nu același lucru se poate spune că se întâmplă în orășelul de lângă Zurich, Küssnacht, de pe malul nordic al Lacului Lucerne, unde 20.000 de oameni se trezesc dis de dimineață pe 5 decmebrie ca să îl vâneze și să îl hărțuiască pe bătrânul bărbos cu sacul plin de cadouri.

Evenimentul, cu numele de „Klausjagen”, adică „La vânătoare de Moși”, se numără printre cele mai ciudate sărbători de Crăciun din Europa, cu o tradiție încă din Evul Mediu, când comunitățile păgâne încercau să alunge spiritele rele cu explozii zgomotoase. Într-un final fost interzis în 1700, dar doar pentru a fi reintrodus un secol mai târziu, sub o nouă formă creștină, de data asta avându-l ca țintă directă pe Moș Nicolae.

Parada se întinde pe durata întregii nopți a ajunului lui Moș Nicolae și e compusă din 180 de suflători din corn, 200 de oameni înarmați cu puști, mitre gigantice arhierești luminate cu lumânări asemănătoare cu vitraliile de biserică și 700 de percuționiști care sună din clopote, toți cautându-l și vânăndu-l pe Moșul cel rebel și cei patru spiriduși negri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*