De ce  nu va putea instaura PSD dictatura în România

De ce nu va putea instaura PSD dictatura în România

Andrei Caramitru spune de ce PSD nu va putea instaura DICTATURA în România. Mesaj pentru consultanții israelieni ai lui Dragnea: „Leaderul trebuie să aibă o aură de cinste, oamenii să creadă că el lucrează pentru popor (“prietenii lui se îmbogățesc, dar el măcar e cinstit”). Iliescu știa asta. Ceaușescu la fel. Putin a ascuns orice avantaj direct, și nu se afișează cu nimic (nu se știe nici măcar ce consoartă are). Hitler, Stalin – toți știau asta. Livache al nostru este cel mai detestat om din Romania . De departe. Și cel mai corupt și lipsit de morală. Nici oamenii din PSD nu îl plac, nu reușește sa isi aducă lângă ei nici un om nou sau competent (depinde de Carmen Dan, Vasilica, Vâlcov, Codrin Ștefănescu și deputatul mitralieră – niște retardați de cea mai joasă speță)”, scrie fiul cel mare al actorului Ion Caramitru, pe Facebook.

Citește postarea integrală:

DE CE PSD NU VA PUTEA INSTAURA DICTATURA ÎN ROMÂNIA

Băi vâlcoave ! Băi livache ! Bă ce consultanți tâmpiți aveți – vai de capul vostru cu Asaf Eisin&team. Vă îngroapă ăștia. Hai că vă explic eu ca fost consultant (foarte) deștept!

Ăștia copiază identic ce au livrat lui Orban. Playbook-ul KGB. Puteați să dați un Google și îl găseați, nu aveați nevoie de spionii ăștia de 2 lei să vă dea o copie răsuflată. Problema e – NU se aplică la noi, asta nu ați înțeles – pentru că și Asaf și voi sunteți niște cretini și niște porci. Premizele de bază sunt total diferite, și nu aveți nici o șansă să executați „până la capăt” strategia voastră nenorocită. Ia uite de ce:

1) DISCURSUL ANTI-OCCIDENT

– Maghiarii și turcii nu au încredere în Vest, e ușor sa le induci ura și să îi faci să creadă că “sunt speciali”. Pentru unguri – din cauza Trianonului impus de puterile din Vest și a pierderii a 50 la sută din teritoriul lor de atunci. Pentru turci, din cauza luptei de sute de ani împotriva creștinătății vestice și a pierderii imperiului în primul război mondial.

– Românii se simt latini, parte din Vest însă pierduți într-un colț greșit geografic. Noi credem că cei din Vest ne sunt superiori; am avut regi străini (foarte iubiți) și am ales un Președinte etnic german (doar pentru că nu era “ca noi”).

– Ați încercat să vă folosiți de religie ca instrument anti-occidental la referendum. În care ați eșuat lamentabil. Alte opțiuni nu aveți.

2 ) E NEVOIE DE UN LEADER POPULAR

– Este imposibil să impui repede un regim semi-dictatorial fără un leader iubit de majoritatea populației, care este cunoscut și care inspiră speranță. Orban, Erdogan, Trump – au fost foarte populari ÎNAINTE să încerce să preia puterea totală – ei trag partidele lor în sus (nu invers)!

– Leaderul trebuie să aibă o aură de cinste, oamenii să creadă că el lucrează pentru popor (“prietenii lui se îmbogățesc, dar el măcar e cinstit”). Iliescu știa asta. Ceaușescu la fel. Putin a ascuns orice avantaj direct și nu se afișează cu nimic (nu se știe nici măcar ce consoartă are). Hitler, Stalin – toți știau asta.

– Livache al nostru este cel mai detestat om din România. De departe. Și cel mai corupt și lipsit de morală. Nici oamenii din PSD nu îl plac, nu reușește să își aducă lângă ei nici un om nou sau competent (depinde de Carmen Dan, Vasilica, Vâlcov, Codrin Ștefănescu și deputatul mitralieră – niște retardați de cea mai joasă speță).

3 ) TREBUIE SĂ LIVREZI ECONOMIC, SĂ ARĂȚI COMPETENȚĂ

– Hitler, Stalin, Orban, Erdogan, Xi, emirii din Golf – toți și-au consolidat puterea prin investiții vizibile și o imagine de mare eficiență. Și au creat locuri de muncă pentru mulți oameni puțin educați, percepția de inegalitate în societate scăzând (chiar dacă câțiva din sfera puterii se îmbogățesc masiv).

– La noi – ăștia cresc salariile din pix la stat, însă mare parte a banilor merg la o minoritate de politruci (cu salarii și pensii speciale nesimțite). Și nu sunt capabili să livreze nici o investiție – nici măcar o amărâtă de autostradă sau un spital, care puteau să fie construite ușor și acum 80 de ani. Percepția este catastrofală – până și cel mai simplu om din România râde de guvernul ăsta de analfabeți și se sperie de haosul generalizat în care suntem .

4 ) TREBUIE SA CONTROLEZI ECONOMIA ȘI SA AI SURPLUSURI

– Toți dictatorii de succes au controlat direct firmele cheie din sistemul economic (în special băncile mari, companiile de petrol). Care erau folosite ca pârghie de unde puteai extrage resurse și investi în programe vizibile. Orban de exemplu – controlează indirect OTP (cea mai mare bancă) și MOL în energie.

– nu poți să consolidezi o putere dictatorială dacă nu ai surplusuri (budgetare și/sau de cont curent) și dacă depinzi de datorii de la alții. Asta explica și nebunia lui Ceaușescu de a rambursa datoriile.

– La noi – tot sistemul privat este controlat de multinaționale nu de stat. Nu există nici o bancă care răspunde la comenzile lor, orice ar face. Petrom, Dacia etc. au acționari pe bursă. Dacă dai cu tunul în tot sistemul privat, nu ai nici o companie pe care să o forțezi să compenseze șocurile create. În plus – avem deficite enorme, depindem masiv de finanțare bancară / externă.

Deci, măi idioților – ce încercați să faceți ? Nu vă dați seama că sunteți de mult pe arătură și vine nota de plată pentru voi ? Când joci la nivelul ăsta și nu reușești, consecințele sunt dramatice. Să vă fie frică!!!

Andrei Caramitru

Este cel mai mare dintre cei trei fii ai actorilor Ion Caramitru şi Micaela Caracaş. A absolvit Colegiul Naţional „Sf. Sava” (specializarea matematică- fizică) şi şi-a continuat studiile universitare în domeniul finanţelor la Universitatea din Geneva (Elveţia). Şi-a început cariera în Geneva, ca asociat în cadrul băncii elveţiene UBS.
A lucrat 16 ani pentru McKinsey, una dintre cele mai influente firme de consultanţă în management strategic din lume, unde cea mai înaltă poziţie a fost de senior partner (responsabil de divizia de telecom, media şi tehnologie în Europa de Est). În 2007, a pus bazele biroului McKinsey de la Bucureşti.
Timp de un an şi jumătate a lucrat pentru firma de consultanţă Boston Consulting Group, ca partener pe o divizie responsabilă de zonele Austria, Germania, Europa Centrală şi de Est.
Din 2018, este antreprenor; a fondat compania IT Kessel Run Ventures cu sediul în Olanda, care oferă servicii online.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*