Triculescu, Teodorovici și PSD-ul

Triculescu, Teodorovici și PSD-ul

Toată orchestra binomului și toți cântăreții care s-au prins că din politică poți câștigă ceva spectatori în plus se înghesuie să înjure PSD-ul pentru subiecte la care mintea lor ajunge destul de ușor. Dar puțini sunt cei care realizează că, sub ochii lor de propagandiști isterizați, s-a petrecut un alt dezastru mult mai mare decât Ordonanța 13. O cucoană fără experiență în finanțe, fără trecut și fără viitor, a fost numită la ANAF. Orlando Teodorovici, absolvent de comerț și nul în finațe, după ce că a fost lansat pe piață de un alt pafarist în domeniu, Victor Ponta, s-a pus pe răscolit ANAF-ul pentru că nu s-a înțeles cu Ionuț Mișa.

Ministrul Finanțelor, înfoiat în ifose, a anunțat că Mișa nu-i este decât un subordonat și ca atare trebuie să-i copieze gândirea. Ironia anunța deja despărțirea. Neînțelegerea celor doi era vizibilă și anunța o debarcare urgentă. Din păcate, alegerea lui Orlando Teodorovici se arată a fi catastrofală, încă una dintr-un șir îndelung de mediocri și incapabili numiți în diverse funcții, de la premier la ministru, de la secretar de stat la consilier. Am mai scris că Teodorovici se vede salvatorul României și profetul de la Maglavit. Dar cu această numire avem de-a face cu o veritabilă distrugere a unei instituții a statului. PSD-ul, în loc să își pregătească oameni și strategii pentru ca în momentul instalării la putere să aibă cu cine aplica un plan sau altul, s-a rezumat la strâns tot felul de amatori, de pleziriști, de dame de companie și de fufe de luat în deplasări prin țară și prin străinătate. Așa ne-am trezit cu nenumărate ființe de decor (denumire elegantă) prin tot felul de funcții și chiar prin Parlament și prin ministere.

Un dezastru generat de dame bine și de neprofesioniști, de impostori și de urechiști. Pentru asta, PSD-ul nu poate fi iertat cel puțin câteva mandate, așa cum banda de sforari ai lui Traian Băsescu nu poate fi ștearsă din calendarul dezastrelor politice din România. Cu asemenea numiri, PSD-ul a compromis ideea de competență și de profesionalism. Orice prostovan a putut fi ministru și orice paparudă a fost scoasă în fața electoratului pentru a vorbi despre te miri ce.

Circulă zvonul că biata contabilă de la Cîrcea (Dolj) ar fi o numire susținută de tandemul Manta-Olguța Vasilescu. Acest tandem amorez declară că nu o cunoaște pe noua stea a finanțelor craiovene. Fata face revelionul cu Darius Vâlcov, semn că avansează repede și umple de sînge toate teoriile lui Orlando Teodorovici despre competență, seriozitate, profesionalism.

Mă lasă rece gusturile și opțiunile celor din PSD, inclusiv ale ministrului. Însă desconsiderarea ANAF-ului este egală cu improvizațiile pentru funcția de premier și are drept consecință nu doar minimalizarea unor instituții-cheie ale statului român, ci si coborîrea PSD-ului la comportamentul de gașcă ieftină și periculoasă. Nu-i destul că în regimul Băsescu ANAF-ul a fost dat pe mîna bandei conduse de Blejnar, că de Fisc și-a bătut joc și SRI-ul. Acum instituția mai devine și azil pentru figurante.

Improvizațiile PSD-ului ilustrează, cel mai grăitor, starea la care a ajuns acest partid în ultimii ani în materie de resurse umane și profesionale.

Cornel Nistorescu/cotidianul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*