În 2019, „România citește”!

În 2019, „România citește”!

Anul 2019 a fost declarat Anul Cărții în țara noastră, an în care va fi lansat şi programul național „România Citește”.

In contextul actual în care piața de carte din România este plasată pe ultimul loc în cadrul țărilor din UE, programul iși propune să atragă atenția asupra lecturii, ca motor de dezvoltare personală și socială. Semnalul de alarmă care a dus la inițierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arată că 22% dintre români nu citesc nici o carte, în timp ce unul din cinci români citește doar o carte pe an.

Programul se va desfăşura în cadrul şcolilor şi presupune organizarea de întâlniri săptămânale ale elevilor cu voluntari – părinţi, personalităţi publice, jurnalişti – care vor citi fragmente din opere literare în scopul încurajării lecturii.

Pe lângă dezvoltarea intelectului, îmbogățirea culturii și stimularea imaginației, lectura aduce plăceri veritabile celor mici, fiind una dintre puținele alternative la mirajul tehnologiei. De asemenea, nu putem să nu ne imaginăm bucuria prichindeilor, care vor avea șansa prin intermediul acestui program de a sta față în față cu scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, putând astfel să își cunoască autorii preferați, care au dat naștere unor personaje pe care le consideră deja prietene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*