„Deși avem tehnică de intervenție nouă, nu are cine să lucreze pe ea…”

„Deși avem tehnică de intervenție nouă, nu are cine să lucreze pe ea…”

„Deşi a fost adusă tehnică de intervenţie nouă, nu are cine să lucreze pe ea, personalul existent fiind de multe ori suprasolicitat” – a declarat directorul din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) col. Mirel Guţă, citat de Agerpres.

Deficitul de personal din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară ar putea fi redus prin aprobarea memorandumului pentru încadrarea din sursă externă a soldaţilor şi gradaţilor

„Este în curs de promovare un memorandum pentru încadrarea din sursă externă a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. La nivel naţional, se intenţiona undeva la un număr de 8.400. Să sperăm că obţinem 6.000 şi astfel numărul celor prezenţi în turele de serviciu să crească considerabil şi să avem posibilitatea să încadrăm această tehnică de intervenţie care ne vine în curte. Pentru că dacă înşirăm toate maşinile de pompieri, pe care uneori le vedem înşirate la defilare, o să constatăm că nu avem cu cine să le încadrăm. Le avem, sunt noi, sunt frumoase, dar ne uităm la ele. Ca să iasă pe poartă trebuie să aducem o tură sau chiar două de acasă. Şi totuşi, cineva a doua zi trebuie să intervină. Cine? Că nu mai e nimeni acasă să vină. De aceea, avem nevoie de resurse umane”, a precizat reprezentantul IGSU.

sursa: hotnews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*