Se schimbă regulile pentru ora de religie

Se schimbă regulile pentru ora de religie

Participarea la ora de religie a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase controverse în rândul părinților, care au cerut ca acest curs să fie eliminat. Acest lucru nu se va întâmpla însă, după cum a anunțat Ministrul Educației.

Ministrul Ecaterina Andronescu spune că, prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie, scrie hotnews.ro. Ministrul este de părere că prin ora de religie elevii ar trebui să dobândească principiile morale. „Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale”, spune Andronescu.

Ora de religie nu mai este obligatorie din anul 2015. Studiul acesteia, însă, este opțional, iar până anul acesta, părinții care doreau ca micuții lor să studieze religia erau nevoiți ca, la începutul fiecărui an, să-i înscrie la curs. Începând cu 2019, obligativitatea înscrierii anuale dispare. Înscrierea la ora de religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o singură dată, pentru toata perioada de şcolarizare sau până la schimbarea opţiunii, potrivit modificărilor făcute de fostul ministru al Educației Valentin Popa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*