„Ziua Poetului”, spectacol  „pentru minte, inimă și poezie”

„Ziua Poetului”, spectacol „pentru minte, inimă și poezie”

Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej, al ASTRA, în colaborare cu Cercul Militar Dej, a organizat marți, 15 ianuarie, un spectacol de muzică și poezie dedicat poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale, eveniment devenit deja tradiție în calendarul de început de an al manifestărilor astriste. O seară „pentru minte, inimă și poezie” oferit cu suflet de astrist, publicului dejean.

Sub genericul „Ziua Poetului”, pe scena Cercului Militar și-au dat întâlnire elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Liceului Teoretic „Al. Papiu Ilarian” și Școlii Gimnaziale Câțcău, alături de astriștii dejeni, membri ai Cenaclului literar ”Radu Săplăcan”.

De asemenea, în cadrul spectacolului, au fost prezenți și invitații speciali ai programului: Petra și Marin Grad, Nicoleta și Andrei Mureșan, cu piese lirice pe versuri de Eminescu, Ioan Dordoi și Maria Dordoi, cu romanțe și poezie.

La spectacolul care i-a avut ca amfitrioni pe președintele ASTRA Dej, ec. dr. Radu Gavrilă și Ioan Dordoi, șeful Cercului Militar Dej, a fost prezent alături de astriștii dejeni, primarul Costan Morar , omagiul adus poetului Mihai Eminescu și celebrarea Zilei Culturii Naționale fiind, ca întotdeauna, un moment de remember pentru cel care „trebuia să poarte un nume”.

Foto: Elena Mereuță

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*