Întrunirea Biroului Politic Naţional al Pro România, la Cluj

Întrunirea Biroului Politic Naţional al Pro România, la Cluj

Peşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, la Cluj-Napoca, joi, că formațiunea pe care o conduce va încerca să îndrepte prin amendamente, în Parlament, efectele dezastruoase pentru economia românească generate de Ordonanța 114 prin care s-a introdus o serie de taxe. Victor Ponta a arătat că ordonanța adoptată la finalul anului trecut afectează sistemul bancar, sectorul telecomunicațiilor și cel energetic, precizând că, în final, toate acestea se vor răsfrânge în viața de zi cu zi prin majorarea facturilor pe care le plătesc românii.

„Încercăm să explicăm și să îndreptăm prin amendamente efectele dezastruoase pentru economia românească ale Ordonanței 114, cea care a introdus o mulțime de taxe, care perturbă o mulțime de activități și care se vor răsfrânge în viața de zi cu zi. În programul de guvernare nu apar niciun fel de taxe pe bănci sau pe companii de telecomunicații. Nu au existat niciun fel de discuții cu mediul de afaceri înainte să se dea ordonanța și afectează stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. În al doilea rând, toate taxele se vor reflecta în activitatea companiilor românești și în prețurile pe care le plătește consumatorul român. Taxa pe bănci a afectat cea mai mare bancă din România cu capital românesc, nu băncile străine. Mai mult, toate costurile acelei taxe vor duce în creditare. Cât privește taxa pe companiile din energie, primul efect îl vedem acum când avem cel mai mare preț al energiei pe bursă. O să-l simțim în februarie când vin primele facturi. Companiile de telecomunicații nu o să mai investească în dezvoltare. Bineînțeles, că nu o să vină cu bani de acasă pentru asta și o să ne pună în factură și vor lua decizii de a opri investițiile”, a spus Victor Ponta.

Viaţa politică din ţară este blocată, de doi ani

Peşedintele Pro România a mai afirmat că viaţa politică din ţară este blocată, de doi ani, cu discuţii „ipocrite” despre viaţa lui Liviu Dragnea.
„Şi parlamentul, şi guvernul, şi viaţa politică românească este blocată de doi ani de zile de aceste discuţii ipocrite – unii zic cu abuzuri, alţii zic că… Domnule, e vorba, de fapt, despre viaţa lui Dragnea. De doi ani de zile, şi în parlament, şi la guvern, şi la televiziuni, ne batem – unii zic că sunt pentru anticorupţie, alţii zic că sunt împotriva abuzurilor-, dar, de fapt, totul este despre viaţa lui Dragnea. Şi în această bătălie pentru viaţa lui Dragnea, dăm într-o parte şi crapă în altă parte. Este foarte clar, şi prin recursul compensatoriu, şi prin numirile politizate din poliţie, şi prin lipsa de investiţii în zona de informaţii-, (…) toate astea ne duc la o situaţie explozivă legată de siguranţa cetăţeanului”, a menţionat Victor Ponta.

Liderul Pro România a subliniat că Legea recursului compensatoriu propune măsuri de clemenţă cu efect negativ.

„Nu am votat acea lege, pentru că, spre deosebire de majoritatea covârşitoare a colegilor parlamentari, am o activitate de procuror înainte şi cunosc mai bine ce înseamnă. Există măsuri de clemenţă care au efect pozitiv, există măsuri de clemenţă, aşa cum s-a întâmplat acum, care au un efect evident negativ”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută alături de vicepreşedinţii Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu şi Aurelia Cristea.

Clemenţa reprezintă o încurajare în a comite din nou fapte penale

El a mai spus că, în unele cazuri, clemența reprezintă o încurajare în a comite din nou fapte penale. „Clemenţa e bună, în anumite cazuri, în altele, clemenţa este o încurajare în a comite din nou fapte penale”, a punctat liderul Pro România. Victor Ponta a adăugat că formațiunea pe care o conduce își propune să construiască un proiect politic cu oameni profesioniști, care au învățat și învață ce înseamnă actul de guvernare.

„În acest moment nu există o politică profesionistă în sensul de performanță. Guvernul este extrem, extrem de nepregătit. Opoziția clasică este în continuare în hibernare și în lupte interne”, a menționat fotul premier al României.

sursa: http://ziarulfaclia.ro/victor-ponta-la-cluj-napoca-in-programul-de-guvernare-al-psd-nu-apar-niciun-fel-de-taxe-pe-banci/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*