În anul 2019 , vom avea două rânduri de alegeri, dar și proteste!

În anul 2019 , vom avea două rânduri de alegeri, dar și proteste!

Alegerile europarlamentare se vor desfășura duminică, 26 mai. Ziua în care cădeau alegerile europarlamentare, era 9 iunie. Multe state s-au opus pentru că acela este weekend-ul liber de Rusalii.

Astfel, pentru că în multe state nu se votează în mod tradițional duminica, ci-n alte zile ale săptămânii, se vor organiza alegeri europarlamentare din 23 mai 2019 până în 26 mai 2019, în funcție de fiecare țară.

Apoi, la un an de la protestul din 2018, se anunță o nouă mișcare de stradă, de această dată pe 10 august 2019. “Grupul ”DIASPORA PENTRU ROMÂNIA” organizeaza adunarea publică cu titlul ”MITINGUL DIASPOREI”, în Piața Victoriei, în data de 10 august 2019.

”Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului în legătură cu problemele disaporei și a politicilor care au dus la crearea și menținerea acestor probleme”, se arată în descrierea evenimentului.

De asemenea, anul acesta în România vor avea loc alegeri prezidențiale, în noiembrie sau decembrie.

Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014. Potrivit articolului 81 din Constituția României, „nicio persoană nu poate îndeplini funcția de Președinte al României decât pentru cel mult două mandate”, astfel că Klaus Iohannis este eligibil pentru realegere.

Calendarul electoral urmează să fie stabilit de Guvern.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*