Ministrul Educației are  idei: vacanțe mai puține și mai scurte!

Ministrul Educației are idei: vacanțe mai puține și mai scurte!

După ce a pus pe jar părinţii din toată ţara anunțând că se gândeşte să îi lase repetenţi şi pe elevii de clasa I-a, ministrul Educaţiei vine cu un nou potenţial cutremur în educaţie.

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţele şi să schimbe iar structura anului şcolar, începând chiar din toamnă. Astfel, începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore ceva mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de evaluare națională și bacalaureat mai devreme.

Ecaterina Andronescu, a precizat, într-un interviu, că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar.

„Foarte mulți părinți mi-au reproșat că au luat vacanță copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanță, se termină semestrul și încep, mai au încă o vacanță și semestrul următor. După părerea mea, vacanța această este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În așa fel încât, după vacanță, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zăpăcim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la școală încă trei săptămâni, îi încheie situația, copilul este încă nereconectat la programul de învățământ după trei săptămâni de vacanță. Vacanța de iarnă (ne gândim să o scurtăm -n.r.) şi ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță”, a spus Andronescu, într-un interviu pentru realitatea.net.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*