Românii sunt încurajați să-și monteze panouri fotovoltaice

Românii sunt încurajați să-și monteze panouri fotovoltaice

Românii interesați să își monteze panouri fotovoltaice sunt sprijiniți de stat cu suma de 20.000 de lei printr-un program al Administrației Fondului de Mediu.

Prin montarea de panouri fotovoltaice, oamenii vor putea produce curent electric, pe perioada verii fiind suficiente panourile pentru a produce curentul necesar alimentarii unei locuințe.

Cei 20.000 de lei permit achiziționarea a circa 15 panouri fotovoltaice. Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele cu cetățenie romana, aflate în posesia de case la curte, trebuie să contribuie cu 2.200 de lei și nu trebuie să aibă datorii la stat.

Documentul de racordare este esențial pentru a primi cei 20.000 de lei

Pentru a putea obține cei 20.000 de lei, beneficiarii trebuie să obțină un acord de racordare. Acest document este important pentru ca proprietarii să poată oferi surplusul de energie sistemului național, în special pe durata verii. Astfel, aceștia vor deveni producători și vor primi bani, care vor fi scăzuți de distribuitorul de energie electrică, pe factură.

Bugetul de 130 de milioane de euro alocat acestui program este suficient pentru 30.000 de proprietari de case, care pot primi câte 20.000 de lei pentru a trece la energia verde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*