„Viitorul arată bine”. Liviu Dragnea, îndrăznește să candidezi în România!

„Viitorul arată bine”. Liviu Dragnea, îndrăznește să candidezi în România!

de Florin Negruțiu. După ce și-a luat un binemeritat concediu de odihnă prin insule, ca tot bugetarul care a adunat un an întreg vouchere de vacanță, dl. Dragnea s-a întors acasă. Nu-i vorbă, că nu a stat la plajă și lugu-lugu. Nuuu, el cu gândul tot la țară, la programul de guvernare, la nevoile oamenilor. N-a pus geană pe geană la gândul că România n-are buget din cauza lui Iohannis, că leul a picat din cauza lui Isărescu, că Roborul a crescut din cauza băncilor, că Radetul a înghețat din cauza lui Firea, că oamenii o duc prost din cauza lui Cioloș, că totul s-a scumpit din cauza Bruxelles-ului.

Cât a fost plecat, Viorica Dăncilă a ținut nivelul de competență sus. Tropa, tropa, președinta la toată Europa, chit că nu a învățat încă să zică „președinție”. Mai sunt 5 luni și o grămadă de maculatură de citit. La intern, a umezit inimile analiștilor oficiali ai Partidului, care o văd deja ca pe o mamă a națiunii. La extern, Sputnik nu crede în lacrimi, în schimb crede în șansele Vioricăi Dăncilă la Președinția României. Ce-am mai râde, nu-i așa?

Un hohot de râs a însoțit mesajul lui Liviu Dragnea postat la reîntoarcerea acasă: „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine”. Mii de comentarii îi urează din nou la mulți ani cu executare. Inventivitatea românilor nu cunoaște limite în materie de meme-uri și „caterinci”. Întotdeauna când a fost mai rău, ne-am pitit după râs. Ne tăvălim de râs în ziua în care cursul leu-euro a atins un nou nivel istoric, făcând găuri în buzunarele românilor cu rate la bănci. În ziua în care au mai murit niște oameni din cauza epidemiei încă nedeclarate de gripă. Din universul său paralel, sigur că cifrele lui Liviu Dragnea „arată bine”. De exemplu, cei doi ani primiți în primul său dosar penal vor fi șterși cu buretele pe care și l-au dat din mână în mână valeții Dorneanu-Toader-Dăncilă.

La Sibiu lumea l-a înjurat pe stradă pe Codrin Ștefănescu. Deloc descumpănit, bodyguardul guvernării a zis că va elibera Sibiul la alegeri. Jandarmii atâta așteaptă, cât s-o mai ardă liric cu Eminescu?! Pe cei care înjură puterea dl. Codrin îi va băga în închisoare, după ce va depune împreună cu Eugen Nicolicea un amendament privind reincriminarea insultei și a calomniei. Să vezi atunci aglomerație în închisori!

Cu această ocazie, Codrin Ștefănescu ne-a dat un indiciu despre candidatul PSD la prezidențiale. Ghici ciupercă cine-i? Eu, personal, de abia aștept să-l văd pe Liviu Dragnea coborând printre oameni în campania electorală. Explicându-le cetățenilor beneficiile recursului compensatoriu, recursului în anulare, recursului etapei. Simt că este foarte iubit. Haide, Liviu Dragnea, îndrăznește să candidezi în România!

PS. Eu v-am zis că nu a mai putut de grija țării. Probabil că vom afla în zilele următoare că, în timp ce alții nu se mai satură de vacanțe, în ultima lună, dl. Dragnea a stat închis într-o cămăruță și a făcut de unul singur bugetul.

Florin Negruțiu:De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.

https://republica.ro/zviitorul-arata-bine-liviu-dragnea-indrazneste-sa-candidezi-in-romania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*