Dacian Cioloş, ales preşedinte al PLUS

Dacian Cioloş, ales preşedinte al PLUS

Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), la Convenţia Naţională a formaţiunii, cu 99,17% de voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. S-au înregistrat şi şase abţineri.

Numărul total al delegaţilor care au votat a fost 1.557. Cioloş a fost singurul candidat la şefia partidului. Votul a fost electronic, delegaţii putând să îşi exprime opţiunea de pe telefoane, tablete sau laptopuri, potrivit Agerpres.

Deşi a fost proaspăt ales preşedinte al PLUS, Dacian Cioloş este “curtat” şi de USR, care nu exclude posibilitatea de a-l susţine drept candidat la preşedinţia României, în cazul în care va forma o alianţă cu această formaţiune politică.

Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier Dacian Cioloş într-o candidatură pentru preşedinţia României, liderul USR Dan Barna a spus: „Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii”.

Barna a precizat că este de acord cu Dacian Cioloş, care a declarat sâmbătă că PLUS trebuie să redea „consistenţă” mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului.

foto: mediafax.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*