Guvernul încurajează producția telenovelelor românești

Guvernul încurajează producția telenovelelor românești

Urâte sau iubite, telenovelele sunt (încă) unele din cele mai iubite și vizionate producții audiovizuale. Chiar dacă nu mai avem timp să le vedem sau nu mai „gustăm” genul, fiecare dintre noi a avut, măcar o scurtă perioadă de timp, acest microb.

Potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Comisia Naţională de Prognoza Noua, schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică permite finanţarea producţiilor de televiziune de genul serialelor şi al telenovelelor.

Iată ce se finanţează:

*mini-serie de televiziune – o poveste într-un număr de maxim 8 episoade, fiecare episod având o durată de maxim 60 de minute;

*serial de televiziune – un sezon va conţine între 8 şi 13 episoade, fiecare episod având o durată de maxim 45 de minute;

*sitcom

*telenovelă – un sezon va conţine până la 20 de episoade şi distanţa dintre începutul unui sezon şi începutul următorului să fie de minimum 12 luni.

Bugetul mediu anual al schemei este de 233 milioane lei și reprezentă echivalentul a aproximativ 50 milioane euro. Solicitantul ajutorului de stat este obligat să cheltuiască minimum 20% din bugetul total al proiectului pe teritoriul României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*