Al doilea caz de deces din cauza gripei în judeţul Cluj

Al doilea caz de deces din cauza gripei în judeţul Cluj

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Cluj, Mihai Moisescu a declarat că în judeţul Cluj s-a înregistrat al doilea deces din cauza gripei. Potrivit reprezentantului DSP, este vorba de un bărbat de 57 de ani, acesta fiind internat la Clinica de Boli Infecţioase, având şi alte afecţiuni. Decesul bărbatului de 57 de ani s-a înregistrat în noaptea de luni spre marţi, iar primul deces în judeţul Cluj din cauza gripei a fost confirmat în cursul zilei de luni, victima fiind o femeie în vârstă de 39 de an. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare şi avea condiţii medicale preexistente. Pacienta nu era vaccinată anti-gripal.

Reprezentanţii DSP Cluj susţin că în ultima săptămână în judeţul Cluj s-au înregistrat 3669 cazuri de viroze, în timp ce în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019 au fost confirmate nu mai puţin de 37.399 cazuri. Tot săptămâna trecută au fost confirmate 535 cazuri de cazuri de pneumonii şi 117 cazuri de gripă. Mihai Moisescu a declarat pentru Făclia că în cazul gripei s-a înregistrat o evoluţie cu două sau chiar trei săptămâni mai devreme decât în alţi ani.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Cluj, Mihai Moisescu a mai precizat că s-a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj ca în şcolile din judeţ să se facă un triaj asupra elevilor, astfel încât cei care prezintă simptome de gripă sau viroze să fie trimişi la medicul de familie.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*