Liberalii din zona de Nord Vest se reunesc la Cluj-Napoca

Liberalii din zona de Nord Vest se reunesc la Cluj-Napoca

Liderii organizaţiilor liberale din regiunea de Nord-Vest se reunesc sâmbătă la Cluj-Napoca pentru a discuta proiectele ce vizează dezvoltarea acestei zone precum şi strategia legată de alegerile europarlamentare din acest an. La eveniment este aşteptat să participe şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Totodată, liberalii vor discuta şi despre modul în care Guvernarea PSD+ALDE alocă fonduri autorităţilor locale. Liderul PNL Cluj, Daniel Buda acuză Guvernarea PSD-ALDE de faptul că văduveşte administraţiile locale deoarece fondurile care ajungeau în bugetele locale riscă să fie transferate către bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE.

Liberalul clujean atrage atenţia că absorbţia fondurilor europene este pusă grav în pericol prin tăierile bugetare iar administraţiile locale nu vor mai avea suficiente fonduri pentru cofinanţarea proiectelor: „Din păcate, premierul Viorica Dăncilă nu înţelege rolul autorităţilor locale, singurele capabile să asigure cheltuirea eficientă a banilor publici şi să genereze proiecte care să se plieze pe nevoile cetăţenilor. România este şi aşa pe ultimele locuri la absorbţia fondurilor europene iar prin măsura abuzivă avută în vedere de Guvern, incapacitatea României de absorbţie a fondurilor europene se va accentua. Oricum, la nivel naţional, guvernarea nu a fost în stare să genereze proiecte de anvergură prin care să absoarbă fondurile europene, dovedindu-ne astfel limitele când vorbim de construcţia Spitalelor Regionale de Urgenţă sau de autostrăzi. Singurele care mai salvau imaginea României în acest proces de absorbţie erau primăriile dar, se pare că şi acest lucru deranjează. Deranjează tot ce nu poate fi dirijat din cabinetele ministeriale, îmbâcsite de incompetenţa şi reaua credinţă ale unui Guvern depăşit de realitate’’, a arătat Daniel Buda.

Eurodeputatul îi solicită Vioricăi Dăncilă să ia mâna de pe aceşti bani deoarece „nu sunt banii primarilor, ei sunt ai cetăţenilor şi trebuie folosiţi pentru dezvoltarea comunităţilor locale”.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*