O nouă serie de elevi la „Școala siguranței Tedi”

O nouă serie de elevi la „Școala siguranței Tedi”

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex Romania, prin brandul Tedi.

„Lansată în septembrie 2018, sesiunea de înscrieri în program a generat o nouă surpriză plăcută organizatorilor, numărul de elevi doritori să participe la acest demers educativ depășindu-l pe cel din anii precedenți. Astfel, în anul școlar 2018-2019, peste 41.000 de elevi de clasa I din toată țara vor învăța, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze. La finalul anului, ei se vor adăuga celor peste 100.000 de copii care au absolvit Școala siguranței Tedi în perioada 2015-2018” – informează IGPR.

Conform inițiatorilor proiectului, activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. „La vârsta de 6-7 ani, minorul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social și emoțional prin joacă. Proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații” – precizează aceștia.

Parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Poliția Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

La fel ca şi în ediţia anterioară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj participă la acest program prin intermediul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a poliţiştilor rutieri, care acordă sprijin cadrelor didactice prin susţinerea unor teme educativ-preventive, la clasele I înscrise în program.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*