Reguli discriminatorii la trei licee din Brașov

Reguli discriminatorii la trei licee din Brașov

Trei colegii din Brașov ar fi stabilit în regulamentele școlare că elevii de gimnaziu care nu obțin la finalul fiecărui an media de minimum 8 sunt dați afară din școală. Este vorba despre Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și de Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil. Aceste reguli au fost semnalate pe grupul de Facebook ”Părinții cer schimbare”.

Într-o declarație dată edupedu.ro, inspectorul școlar general din Brașov, Oana Ariana Bucur susține că dacă un copil nu poate face față targetului stabilit, el este îndrumat spre o altă unitate școlară.

“Eliminarea elevilor în funcție de o medie decisă de școală încalcă principii fundamentale a ceea ce înseamnă învățământul public. Dacă se dovedește că au existat elevi care au avut de suferit de pe urma acestor reguli, este obligatoriu ca procurorii să intre pe fir”, spune, Expertul în politici educaționale la Societatea Academică din România,Constantin-Alexandru Manda.

Student în anul I la Facultatea de Drept a Universității din București și expert în politici educaționale la Societatea Academică din România, Constantin-Alexandru Manda mai spune că o altă problemă pe care o ridică introducerea notei minime este legată de corectitudinea profesorilor. “Profesorii ar putea să umfle notele artificial, ca să nu își piardă elevii și deci finanțarea. Nu mai spun de faptul că asta încurajează meditațiile cu profesorii de la clasă“, a adăugat Alexandru Manda. Acesta a mai spus că și examenul de intrare în clasa a V-a pe care îl practică anumite școli duce la același lucru: “polarizarea calității și discriminare”.

O reacție a avut și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, care solicită eliminarea acestor reguli care încalcă legea. “Directorii liceelor nu aveau voie să încheie astfel de contracte”, spune Iulian Cristache, președintele Federației.

rfi.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*