Miercuri începe distribuirea biletelor gratuite pentru autobuzele Transurb

Miercuri începe distribuirea biletelor gratuite pentru autobuzele Transurb

Primăria Municipiului Dej informează cetățenii orașului că, începând de miercuri, 6 februarie, se distribuie biletele gratuite de călătorie pe mijloacele de transport în comun ale S.C. Transurb S.A. Dej, pentru anul 2019.

Categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun sunt următoarele:

a) persoane care au vârsta legală de pensionare și nu beneficiază de pensie precum și pensionarii care realizează venituri de pana la 900 lei/ lună, beneficiază de 20 călătorii/lună (10 bilete dus-întors);

b) pensionarii care realizează venituri cuprinse între 901 și 1300 lei/ lună, beneficiază de 16 călătorii/lună (8 bilete dus-întors);

c) pensionarii care realizează venituri cuprinse între 1301 și 1800 lei/ lună beneficiază de 12 călătorii/lună (6 bilete dus-întors);

Eliberarea biletelor de călătorie se va face de către Primăria Municipiului Dej, prin Serviciul Public de Asistență Socială.
Biletele de călătorie vor putea fi utilizate și de către terțe persoane în baza dovezii eliberate de Primăria Dej prin Serviciul Public de Asistență Socială.

De asemenea, la fel ca în anii anteriori, elevii care au domiciliul în Dej și frecventează unitățile de învățământ din oraș, beneficiază de abonamente cu 50% reducere. Abonamentele se distribuie de către S.C. Transurb S.A. Dej, la punctele de distribuire a biletelor – Dealul Florilor (zona Dallas) și centru (zona Gilaura) sau la sediul societății, pe baza adeverinței care atestă statutul de elev, emisă de unitatea de învățământ.

„Am solicitat modificarea plafoanelor privind acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale S.C. TRANSURB S.A. Dej, pentru indexarea lor cu valoarea indicelui prețurilor de consum, solicitare care a fost aprobată prin HCL nr. 8 din 31 ianuarie 2019” – a declarat în acest sens, primarul Morar Costan.

foto: TramClub.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*