Județul Cluj: Peste 6.500 de șoferi au rămas, anul trecut, fără permis de conducere

Județul Cluj: Peste 6.500 de șoferi au rămas, anul trecut, fără permis de conducere

Potrivit datelor de bilanț prezentate miercuri, într-o conferință de presă, de șeful Inspectoratului Poliției Județului Cluj, comisar șef de poliție Mircea Ion Rus, 70,65% din infracțiunile sesizate în 2018 sunt infracțiuni judiciare, 5,04% – infracțiuni economico-financiare, iar 24,3% – infracțiuni de altă natură.

Evaluarea activităţilor derulate în anul 2018 a avut loc luni, 4 februarie 2019, în prezența domnului chestor general de poliție Ioan Buda, inspector general al Poliției Române, și a celorlalți invitați, domnul prefect al județului Cluj, primarul municipiului Cluj-Napoca, doamna procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj, domnul președinte al Consiliului Județean Cluj, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică, șefii instituțiilor de aplicare a legii, care au apreciat pozitiv activitățile derulate de către polițiști pentru siguranța cetățeanului.

De asemenea, în acest cadru, cei mai merituoși polițiști ai inspectoratului au fost premiați, fiindu-le recunoscute și apreciate rezultatele activităților derulate pe parcursul anului 2018.

Astfel, conform bilanțului prezentat, pe linie rutieră, polițiștii clujeni au desfășurat anul trecut 3.365 de acțiuni și au constatat 1.548 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice (cu 27 mai multe ca în 2017). În urma acțiunilor au fost aplicate peste 48.970 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute, în vederea suspendării sau anulării, 6.574 de permise de conducere și au fost retrase 2.010 certificate de înmatriculare.

În 2018, pe raza județului Cluj s-au înregistrat 394 de accidente grave de circulație (cu 29 mai puține ca în 2017), în urma cărora au decedat 67 de persoane. Potrivit declarației comisarului de poliție Paul Gavriș, șeful Serviciului Rutier, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor.

„Ne-a preocupat în permanență și ne preocupă în continuare creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni și, de asemenea, prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri, și nu numai, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a structurilor inspectoratului. Din păcate, avem un deficit de personal sever, un deficit de personal care se regăsește în tot ce înseamnă structuri ale IGPR. La nivelul IPJ Cluj, deficitul de personal este de 21%. Eforturi se fac, pentru acoperirea acestui deficit, prin prisma concursurilor organizate, prin asigurarea instruirii într-un ritm mai alert a celor de la școlile de poliție și, evident, încadrarea lor și încercarea de a-i alinia la standardele pe care noi le cerem” – a mai declarat comisarul șef de poliție Mircea Ion Rus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*