Funcțiile aleșilor clujeni în noua sesiune parlamentară

Funcțiile aleșilor clujeni în noua sesiune parlamentară

Noua sesiune a început cu alegerea noilor structuri de conducere ale grupurilor şi comisiilor parlamentare, cât şi ale Biroului Permanent al Senatului. O parte dintre parlamentarii clujeni şi-au păstrat funcţiile la nivelul acestor structuri, în timp ce alţii însă nu au fost suficient de influenţi pentru a obţine poziţii cheie la nivelul grupurilor şi comisiilor parlamentare.

Unul dintre parlamentarii care au reuşit să-şi menţină poziţia este Horia Nasra. Deputatul clujean a reuşit să-şi păstreze funcţia de vicelider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. Totodată, deputatul Cornel Itu a fost reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Economice. Şi senatorul USR de de Cluj, Mihai Goţiu a reuşit să-şi negocieze păstarea funcţiei în Senat, acesta fiind reales vicelider al grupului USR. Şi liberalii clujeni au ştiut să-şi negocieze păstrarea poziţiilor în Parlament. Astfel, deputatul Florin Stamatian şi-a păstrat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor. Totodată, liberalul Adrian Oros a rămas vicepreşedinte al Comisiei de agricultură, silvicultură şi industrie alimentară. Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a fost reconfirmat vicepreşedinte al Comisiei de sănătate şi familie, iar deputatul ALDE, Steluţa Cătăniciu a rămas vicepreşedinte în Comisia Juridică din Camera Superioară a Parlamentului.

Cât priveşte parlamentarii clujeni ai UDMR, şi aceştia au reuşit să-şi păstreze funcţiile pe care le-au avut în prima sesiune parlamentară. Astfel, senatorul Laszlo Attila a fost confirmat în funcţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate din Senat, iar Csoma Botond şi-a păstrat postul de vicepreşedinte al Comisiei de administraţie publică şi amenajarea teritoriului. De asemenea, senatorul ALDE de Cluj, Marius Nicoară a fost ales vicepreşedinte al Comisiei de Regulament din camera Superioară a Parlamentului.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*