Ministrul Educației s-a întâlnit cu directorii școlilor din județ

Ministrul Educației s-a întâlnit cu directorii școlilor din județ

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, miercuri, cu directorii de școli din judeţul Cluj. Întâlnirea a avut loc în amfiteatrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de pe strada Nicolae Ivan din Cluj-Napoca.

În acest context, ministrul Andronescu le-a prezentat directorilor de şcoli din judeţul Cluj priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul Educaţiei. Acestea au ca motto „Educația care conectează” şi evidențiază trei dimensiuni majore: mobilitatea, incluziunea și excelența, acestea fiind identificate în Programul Trio-ului Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Ecaterina Andronescu, directorii de şcoli clujene au ridicat o serie de probleme din sistem legate de şcoala altfel, planurile cadru, derularea proiectelor cu fonduri europene şi noua Lege a Educaţiei. De asemenea, managerii de şcoli au solicitat mărirea costului standard pe elev astfel încât şcolile să se poată încadra în bugetul obţinut, precum şi organizarea de concursuri pentru posturile unice. După întrevederea cu directorii de şcoli clujene, ministrul Educaţiei s-a văzut, începând cu ora 18, cu inspectorii şcolari generali din toată ţara, tema discuţiilor fiind legată tot de priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul educaţiei.

De asemenea, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a participat joi, 7 februarie, la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, situat pe strada Argeş. Lucrările la acest obiectiv au fost încheiate la sfârșitul lunii mai 2018, iar în toamnă a avut loc recepția.

Lucrările au început în 2009, însă din cauza firmei Construdava care a câştigat iniţial licitaţia, proiectul a fost blocat mai mulţi ani. Proiectul de pe strada Argeş mai prevede şi o sală de sport, bazin de înot, și încă un imobil cu spații de birouri pentru Clubul Sportiv Școlar „Viitorul”. Pentru aceste edificii însă Ministerul Educației nu a alocat finanțare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj face demersuri pentru obţinerea de finanțare prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Lucrările la clădirea IȘJ au fost evaluate la 10 milioane de lei, în timp ce lucrările la baza sportivă sunt estimate la 17 milioane de lei.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*