Pensiile recalculate se plătesc retroactiv

Pensiile recalculate se plătesc retroactiv

Primele pensii recalculate pentru grupele de muncă vor fi plătite de luna viitoare. Pensionarii care vor primi veniturile majorate, vor primi și bani din urmă, aferenți unei perioade ce a început la 1 octombrie anul trecut.

Recalcularea pensiilor din oficiu în cazul a aproximativ 100.000 de pensionari a început de la 1 octombrie 2018 și va dura până la 30 septembrie 2019. Principalele categorii profesionale vizate sunt foștii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă. Astfel, vor fi recalculate toate pensiile care intră sub incidenţa Legii 221/27 iulie 2018, aflată deja în vigoare.

Surse din cadrul Ministerului Muncii au explicat că nu toţi cei care au lucrat în condiţii speciale vor primi pensii majorate. Potrivit formulei de calcul, cei care nu au stagiul complet de cotizare ar putea să primească pensii mai mici. Cei care se vor afla în această situaţie, vor primi în continuare pensia pe care o încasează în momentul de faţă.

Pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care au stagiul de cotizare complet vor primi începând cu luna martie pensia mărită. Începând cu 1 septembrie, toate pensiile se vor majora. Punctul de pensie va creşte de la 1100 de lei la 1265 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*