Se fac înscrieri  la programul de pre-accelerare Innovation Labs 2019

Se fac înscrieri la programul de pre-accelerare Innovation Labs 2019

Innovation Labs 2019, programul de pre-accelerare pentru startup-uri tehnice invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își transforme ideile în realitate la Hackathoanele și programele de mentorat organizate în Cluj-Napoca, București, Iași, Sibiu și Timișoara.

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Începând din acest an, Innovation Labs invită și echipe de tineri entuziaști din orașele din proximitatea centrelor naționale să se alăture programului. Astfel, la Hackathonul din Cluj-Napoca sunt așteptate și echipe din Alba-Iulia și Oradea. Înscrierea la Hackathon se poate face până în 7 martie, accesând site-ul www.innovationlabs.ro/register.

Programul din Cluj-Napoca, care se va desfășura între 9 martie și 20 mai, este organizat de Transylvania Institute of Technology și Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic. Programul este susținut pe plan academic de Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Innovation Labs 2019 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii trebuie să pornească de la o idee pe care să o rafineze în cadrul programului de mentorat și să o transforme, treptat, într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și testa prototipul inițial, pentru a obține un produs funcțional și validat cu clienți reali. Echipele își prezintă prototipurile finale în 20 mai, la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, noi tehnologii şi oferă echipelor participante șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și utilizatori.

Acceleratorul Innovation Labs se află la a 7-a ediție. În cei 6 ani de activitate, 240 de echipe și peste 1.500 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în 5 orașe din România.

Iformaţii suplimentare sunt disponibile la adresa: www.innovationlabs.ro/tech.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*