Spitalele care angajează medici falși, rămân fără autorizația de funcționare

Spitalele care angajează medici falși, rămân fără autorizația de funcționare

Unităţile spitaliceşti care au greşit în acordarea asistenţei medicale populaţiei vor rămâne fără autorizaţia de funcţionare, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că toate aceste falsuri s-au făcut în spitale cu complicitatea cuiva din interiorul unităţilor, potrivit mediafax.

“Unităţile private şi cele de stat, îmi extind acuma afirmaţia, care au greşit în a acorda asistenţă medicală populaţiei vor avea suspendată autorizaţia de funcţionare şi îmi asum acest lucru. Bineînțeles pe un temei legal. Pe de altă parte, dacă în sistemul public există fapte de natură penală, nu voi ezita nicio clipă să mă adresez justiţiei. Ea spus că acest lucru va fi valabil şi în ceea ce priveşte unităţile medicale de stat”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Sorina Pintea a spus că va extinde competenţele directorilor Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene: “Toate aceste diplome false se întâmplă cu complicitatea cuiva. La spitalul din Ilfov s-a întâmplat cu complicitatea celor din spital, în aceste clinici private unde acest cetăţean, Matteo Politi, făcea intervenţii se făcea cu complicitatea celor de acolo. Până la urmă va trebui să facem curăţenie. Matteo Politi a lucrat în Italia luni bune într-o clinică de recuperare după operaţii cardiatice. A lucrat şi în Anglia (…) În Italia a avut o plângere a unor părinţi pentru că a pus un percing şi s-a infectat. La noi lucrurile încep să funcţioneze”, a mai spus Sorina Pintea.

Din 2015 până acum au fost făcute 21 de plângeri pentru fals, a adăugat ministrul Sorina Pintea, precizând că acestea se referă la documentele depuse la dosar, respectiv certificate de conformitate sau adeverinţe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*