Dăncilă și-a prezentat bugetul: “Mesaj desprins din Congresul al XIV-lea al PCR”

Dăncilă și-a prezentat bugetul: “Mesaj desprins din Congresul al XIV-lea al PCR”

Parlamentul a adoptat bugetul pe 2019, la capătul unor dezbateri tensionate. Deficitul bugetar a fost recalculat în sus la 2,76%. Generic, Puterea promite venituri mai mari și investiții.

.„Nu poate să răspundă tuturor așteptărilor, dar este realist, un buget de perspectivă pentru România”, a spus premierul Dăncilă, al cărei discurs a lăudat de fapt guvernarea PSD:

„Pentru Guvernul pe care îl conduc şi pentru mine, în mod special, este un moment al adevărului, momentul în care putem lăsa declaraţiile politice total în afara acestei săli şi pe baza cifrelor şi a proiectelor prevăzute în prouectul de buget să spunem ce se va întâmpla în anul 2019 cu viaţa fiecărui cetăţean. Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi, de asemenea, concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016 (…) În doi ani de guvernare PSD-ALDE România a cunoscut creșteri economice spectaculoase care s-au reflectat în creșterea veniturilor populației”, a spus printre altele, Viorica Dăncilă. Premierul a insistat că vor merge spre investiții 50 de miliarde de lei.

Din contrele politice PSD-PNL vor beneficia, pur conjunctural, copiii. A trecut un amendament PNL care prevede dublarea alocațiilor de la 84 la 150 de lei, de la 1 martie.

rfi.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*