Tudorel Toader anunţă că se autoevaluează!

Tudorel Toader anunţă că se autoevaluează!

În plin scandal privind modificările aduse legilor justiţiei, Tudorel Toader anunţă o nouă evaluare – a lui.
Ministrul Justiţiei a scris pe Facebook că, luni, va publica un raport al activităţii sale, pe parcursul celor doi ani de mandat. Mandat care include şi Ordonanţa de Urgenţă 7, care a generat proteste ale magistraţilor în întreaga ţara. Procurori şi judecători spun că actul normativ îi împiedică să îşi desfăşoare activitatea şi că toate modificările aduse legilor justiţiei sunt de natură să politizeze domeniul.

Magistraţii nu cedează şi continuă protestele până când Ordonanţa 7, cea despre care spun că le ameninţă serios independenţa, va fi abrogată. Pe zi ce trece, tot mai multe instanţe şi parchete din ţară anunţă că se alătură demersului. Vineri, în faţa Curţii de Apel Bucureşti au protestat magistraţi de la multe instanţe.

Ministrul Justiţiei i-a prezentat vineri premierului Viorica Dăncilă proiectul de modificare a OUG 7, prin care Guvernul a adus, în ședința din 19 februarie, mai multe și controversate modificări legilor Justiției. OUG 7 a intrat în dezbaterea Parlamentului, iar magistrații au cerut abrogarea ei, amenințând că vor continua protestele până când se va întâmpla acest lucru. Premierul Dăncilă declara, la începutul acestei săptămâni, că Executivul nu va renunța la OUG 7.

Tot vineri, preşedinta CSM, Lia Savonea, a anunţat că, prin noul proiect de ordonanţă de urgenţă trimis de ministrul Justiţiei, se abrogă textele din OUG 7 privind delegările în funcţii şi condiţia bunei reputaţii.

digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*