Tudorel Toader, „salvat” din lipsă de cvorum

Tudorel Toader, „salvat” din lipsă de cvorum

Votul pe moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!” a fost amânat din lipsă de cvorum, urmând a fi reluat săptămâna viitoare. Grupul PSD din Camera Deputaţilor a stabilit anterior să nu voteze împotriva moţiunii simple a Opoziţiei la adresa ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

„Dacă s-a suspendat din lipsă de cvorum se va programa o altă dată, la prima şedinţă. Nu poţi să iei o decizie să nu participi definitiv la vot pentru că nu facem grevă”, a declarat deputatul PSD, Eugen Nicolicea, miercuri la Parlament, conform Mediafax.

Deputaţii trebuiau să voteze miercuri, de la ora 12.00, moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader, după ce aceasta a fost dezbătută în plenul de marţi. Kelemen Hunor anunţase că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţie la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a fost modificată OUG 7 pe legile justiţiei.

Executivul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*