Un „dulce” cu tradiție: Mucenicii

Un „dulce” cu tradiție: Mucenicii

După ce a trecut 8 martie, Ziua Femeii, când toate reprezentantele sexului frumos, au primit cadouri și flori, acum este timpul ca ele să își răsfețe din nou familia, deoarece în 9 martie, este ziua când se prepară delicioșii mucenici. Așadar, de 9 martie, adună-ţi familia şi prietenii şi petreceţi împreună cu mâncare bună şi vin din belşug. Tradiţia spune că trebuie să beţi 40 de pahare de vin roşu ca să fiţi sănătoşi, puternici şi buni de muncă tot anul. Se spune că vinul reprezintă sângele vărsat al mucenicilor şi îţi conferă puterea cu care au luptat ei în noaptea osândei pentru dreapta lor credinţă.

Ingrediente:

500 g făină

250-300 ml apă

25 g drojdie

1/2 linguriţă de sare

3-4 linguri ulei

1 linguriță zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru început, se prepara maiaua: drojdia se amestecă cu o linguriță de zahar, o lingură de faină și puţină apă caldă. Se lasă 10 minute să lucreze drojdia.

2. Maiaua se pune peste restul făinii, se adaugă sarea, apa și uleiul. Se frământa până ce aluatul se poate desprinde de vas. Aluatul trebuie să fie ușor moale și dacă e prea tare se mai adaugă apă caldă și puţin ulei. Se lasă să crească 25 de minute.

3. Aluatul se împarte în 12 bucăţi, iar fiecare se lucrează câte un sul care se împletește apoi sub forma cifrei opt. Se așază în tava unsă cu puţină grăsime vegetală și tapetată cu făină. Se coc 25 de minute.

4. Se face siropul prin fierberea ingredientelor. După ce mucenicii s-au copt, se așază pe un platou și se însiropează, apoi se ung cu miere și se presară cu nuca măcinată. După ce s-au înmuiat, sunt numai buni de oferit persoanelor dragi.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*