Osemintele Regelui Carol al-II-lea, înhumate sâmbătă la Curtea de Argeş

Osemintele Regelui Carol al-II-lea, înhumate sâmbătă la Curtea de Argeş

Sicriul cu rămăşiţele Regelui Carol al II-lea a fost scos vineri seara din cripta Vechii Catedrale ctitorite de Neagoe Basarab, unde îşi dorm somnul de veci Regii României şi a fost depus pe un catafalc. La slujbă a participat şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Sâmbătă, 9 martie, sicriul a fost purtat pe braţe şi înhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea De Argeş, unde sunt înmormântaţi Regele Mihai şi Regina Ana.

Majestatea Sa Margareta a fost reprezentată, la ceremonia funerară, de Alteţa Sa Regală Principele Radu. De asemenea, au luat parte Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Printre cei care au mai fost prezenţi s-au numărat principele Nicolae şi soţia sa Alina Binder, secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, academicianul Răzvan Theodorescu, Toni Greblă, secretar general al Guvernului, Paul Lambrino şi soţia sa Lia.

Ceremonia funerară a început cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală de un sobor de preoţi conduşi de Calinic, arhiepiscop al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, IPS Nifon, mitropolitul Târgoviştei, şi Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului.

La ieşirea din Vechea Catedrală spre Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost purtate pe umeri de militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş, potrivit Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*