CEC Bank finanţează, cu 48 milioane de euro, firma MG TEC Industry din Dej

CEC Bank finanţează, cu 48 milioane de euro, firma MG TEC Industry din Dej

MG TEC Industry din Dej, companie din domeniul producţiei de hârtii igienico-sanitare fondată anul trecut de antreprenorul Vasile Hăşmăşan, a semnat un acord cu CEC Bank pentru un credit de circa 48 milioane euro destinat finanţării construcţiei, de la zero, a unei fabrici de produse absorbante si produse igienico – sanitare de larg consum, în Dej.

Conform unui comunicat al băncii, scrie Agerpres, tranzacţia, intermediată de Professional Capital Finance în calitate de consultant, vizează realizarea unor hale industriale şi achiziţionarea de active corporale noi: utilaje, maşini şi instalaţii tehnice de producţie şi laborator.

Societatea MG TEC Industry este beneficiara unui acord de finanţare emis de Ministerul Finanţelor Publice în baza schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014. Valoarea totală, fără TVA, a proiectului este de aproximativ 80 milioane de euro, din care ajutorul de stat este de circa 32 milioane de euro. Proiectul urmează a fi implementat în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, în municipiul Dej, fiind unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de antreprenori români şi finanţate în baza H.G. nr. 807/2014.

„Conform misiunii asumate, CEC Bank continuă să susţină proiectele româneşti care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Credem cu tărie în capacitatea de producţie autohtonă şi suntem siguri ca acest proiect va deveni o poveste de succes nu doar la nivel regional, ci şi naţional”, a declarat Laurenţiu Mitrache, director general – preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, potrivit Agerpres.

CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.022 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural, păstrându-şi şi după anii de criză poziţia de lider pe acest segment, mai scrie Agerpres.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*