În județul Cluj va fi împădurită o suprafață de 169 de hectare

În județul Cluj va fi împădurită o suprafață de 169 de hectare

În anul 2019, în județul Cluj va fi împădurită o suprafață de 169 ha, din care 150 ha pe terenurile proprietate publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor- Romsilva.

Este răspunsul ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la întrebarea depusă la minister, la începutul acestui an, de către deputatul Cornel Itu.

„Valoarea lucrărilor silvice de împădurire va fi suportată din fondul de conservare și regenerare a pădurilor constituit conform art. 33 din Legea nr 46/2008- Codul silvic, cu modificările și completările ulterioare, care se află la dispoziția și în contul ocolului silvic care administrează sau asigură serviciile silvice.
Extinderea suprafeţei împădurite a României trebuie să fie o prioritate pentru toate autorităţile competente. Procesul de împădurire nu este doar un proiect de plantare, ci unul prin care se nasc păduri şi are ca scop educarea şi conştientizarea pe scară largă a populaţiei cu privire la importanţa pădurilor şi nevoia de acţiune în această direcţie” – a precizat deputatul clujean, prin intermediul unui comunicat de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*