RAR  a lansat o aplicație inutilizabilă

RAR a lansat o aplicație inutilizabilă

Aplicația recent lansată de Registrul Auto Român (RAR) care ar trebui să ofere istoricul vehiculului este de neutilizat, cu toate că instituția se laudă că “este gândită să funcționeze permanent”, iar informațiile sunt găzduite “de cele mai performante echipamente”. Dacă în prima zi utilizatorul putea să introducă datele mașinii, dar nu îi mai ajungea pe e-mail codul de acces în sistem, vineri el nici măcar nu mai putea intra în aplicație. Conform conducerii RAR, aplicația nu a avut costuri de implementare, fiind creată de informaticienii instituției.

Instituția a venit inițial cu un anunț pompos, plin de majuscule și de semne ale exclamării:
“RAR a lansat aplicația „ISTORIC VEHICUL”! Puteți afla în timp real informații esențiale despre un vehicul înregistrat în baza noastră de date. Aplicația dezvoltată de RAR se accesează GRATUIT!

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al RAR… etc.etc.”

Anunțul inițial a fost urmat de o ploaie de reclamații din partea conducătorilor auto interesați, pe pagina de socializare a instituției. Iată doar câteva: “Felicitări, dar din pacate mailul pentru codul de validare nu prea vine, nici pe Gmail și nici pe Yahoo”, “Aplicația nu funcționează. Am verificat două mașini cu istoric în România și nu apar în baza dvs”, “Merge aplicația de bubuie”, “Cam câte secunde rezistă serverul RAR?”, “Codul de validare nu se trimite / nu ajunge; am încercat cu trei adrese diferite până acum… Îl trimiteți prin poștă cu confirmare de primire… ce D-zeu?”.

Alți șoferi sunt și mai sarcastici: “Aplicația merge ca în România… adică deloc”, “Aplicație IOS și Android… noi calculatoarele le folosim pe post de ghiveci, domnu’ inginer inspector, ce oi fi”, “A murit la intrare… la lansare adică”, “Da’ ce merge site-ul, cum merge și România”, “Implementarea serviciului de verificare a istoricului mi se pare cel mult o glumă… cum e posibil ca dup[ 20+ încercări să îmi dea doar erori și Captcha expirat??? Trebuia anunțată pe 1 aprilie”, “Serverul e căzut de două ore, cel puțin de când încerc eu”.

Traficul, băgat la înaintare. Cel de pe internet!

Ulterior, instituția a emis un nou anunț, fără a fi prea convingătoare. „Vă mulțumim pentru interesul pe care îl manifestați față de aplicația “Istoric vehicul”, pusă la dispoziție gratuit, începând, pe site-ul RAR. Numărul de accesări este în continuare foarte mare, motiv pentru care există fluctuații de funcționare.

Doar în primele șase ore de trafic numărul de solicitări a depășit 50.000, existând momente când s-au înregistrat simultan 4.000. Vă asigurăm că informațiile pe care le solicitați sunt găzduite de cele mai performante echipamente și că aplicația este gândită să funcționeze permanent. Suntem convinși că odată cu scăderea numărului uriaș de utilizatori simultan, blocajele independente de voința noastră se vor limita în următoarele ore/zile”, a transmis RAR.

https://ziuadecj.realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*