„Alertă la identitate“  prin  SMS

„Alertă la identitate“ prin SMS

Românii cărora le expiră cărţile de identitate vor primi o alertă prin SMS, în urma implementării, în premieră naţională, a programului „Alertă la identitate”, lansat de Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi.

Pentru moment, programul vizează doar ieșenii, urmând ca mai apoi să fie lansat la nivel național. Directorul DLEP Iaşi, Marius Bodoga, a declarat, pentru AGERPRES, că proiectul va fi implementat începând de la 1 mai şi vizează alertarea populaţiei privind apropierea datei expirării termenului de valabilitate a cărţii de identitate.

Potrivit sursei citate, acest lucru se va realiza prin intermediul mesajelor test scurte de tip SMS, transmise de la numărul scurt 1889.

„Transmiterea alertei se face cu 3-6 luni înainte de data expirării actului de identitate. Mesajul va fi transmis pentru cartea de identitate cât şi pentru cartea de identitate provizorie. Bineînțeles, respectăm normativele europene, astfel încât alerta se va transmite doar persoanelor care şi-au exprimat acordul. Noi vrem să ajutăm cetăţenii, nu să-i stresăm”, a declarat Marius Bodoga.

El a declarat că intenționează să implementeze acest proiect întrucât aproape jumătate dintre solicitările pentru un nou act de identitate sunt pe motiv de expirare a perioadei de valabilitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*