România, țara cu cele mai multe accidente mortale pe șosele

România, țara cu cele mai multe accidente mortale pe șosele

România este țara în care mor cei mai mulți oameni în accidente rutiere, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Conform raportului, în țara noastră mor 96 de persoane raportat la un milion de locuitori. În coada clasamentului se regăsește și Bulgaria cu 88 de morți la un milion de locuitori.

Pe de altă parte, cei mai puțini oameni mor în accidente rutiere în țările cu o infrastructură rutieră dezvoltată. Cel mai bine în acest clasament stă Marea Britanie, acolo unde mor doar 27 de persoane la un milion de locuitori. Podiumul este completat de Danemarca cu 30 de morți la un milion de locuitori și Irlanda cu 31 de morți la un milion de locuitori.

Ponderea ridicată a deceselor rutiere în România față de restul UE impune anumite precizări. Nu întotdeauna explicația este caracterul mai impetuos al șoferilor români sau bulgari.

Un prim factor explicativ este lipsa autostrăzilor. Comisia Europeană arată că doar o mică parte a deceselor au loc în accidente pe autostrăzi căci pe acestea foarte puțin accidente sunt frontale, cele mai periculoase. Lipsa autostrăzilor în România face ca o bună parte a traficului să aibă loc pe șosele pe care sensurile de circulație nu sunt separate fizic, fapt pentru care coliziunile sunt frontale și, în consecință, grave.

Pe de altă parte, lucrările de reparații prost semnalizate, gropile, inovațiile Companiei de Drumuri cum ar fi parapeți separatori de sens pe drumuri fără giratorii sau insule nesemnalizate, neiluminate în mijlocul drumului, sunt alte posibile cauze.

Starea tehnică necorespunzătoare a vehiculelor, precum lămpile arse, farurile prost reglate și lipsa verificărilor tehnice din partea Poliției, toate acestea pot fi considerate alți factori cauzatori de accidente.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*