Pelerinajul tinerilor pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula

Pelerinajul tinerilor pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pentru al nouălea an consecutiv, peste 800 de tineri au participat duminică, 13 aprilie 2019, la Pelerinajul tinerilor pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula.

Pelerinajul Tinerilor este o acţiune anuală închinată Maicii Domnului, desfășurată în a cincea săptămână din Postul Paștilor, şi constă în parcurgerea pe jos a 17 kilometri, de la Iclod până la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, judeţul Cluj. Pentru al treilea an consecutiv, doritorii au putut participa la acest pelerinaj și cu bicicleta.

Evenimentul, aflat la a IX-a ediţie, a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi Asociaţiile de tineret din judeţul Cluj: Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR) filiala Cluj-Napoca, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (ATCOR) Cluj, Liga Studenților, împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, ATCOR Gherla și Liga Tinerilor de la Dej.

Pelerinajul a debutat la ora 10:45, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cu o rugăciune și binecuvântarea pelerinilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

La ora 11:15, autocarele închiriate au pornit din Piața Avram spre Iclod, localitate unde a slujit pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Mănăstirea Nicula. De la ora 12:15, de la Biserica Ortodoxă din Iclod, a început pelerinajul pe jos, 10 kilometri până la Gherla, parcurşi în cântări religioase, conversaţii și rugăciune personală.

La ora 14.45 a avut loc o primă oprire la Biserica „Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni”, unde au fost întâmpinați de protopopul de Gherla, părintele Paul Isip și de alți tineri din ATCOR Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej, care s-au alăturat grupului de pelerini.

De la ora 15:45, a început parcurgerea ultimilor şapte kilometri, cu un mic popas la Mănăstirea ,,Sfinții 40 de mucenici – Memorial Gherla, pelerinii ajungând la Mănăstirea Nicula în jurul orei 18.00, fiind așteptați de călugării așezământului monahal. După ce s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, pelerinii au asistat la Vecernia cu litie, apoi la cina oferită de Mănăstirea Nicula.

Anul acesta, de la Cluj-Napoca au participat peste 500 de persoane, de la Iclod s-au adăugat alte 100 de persoane, iar de la Gherla alte aproximativ 300, astfel încât la mănăstire au fost oferite 800 de cărți cu conținut duhovnicesc pentru adulți și 100 de cărți pentru copii. Cărțile au fost oferite din partea Biroului de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului.

Sursa: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

https://www.facebook.com/media

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*