Guvernul NEAGĂ că ar vrea să aducă în țară 500.000 de muncitori pakistanezi

Guvernul NEAGĂ că ar vrea să aducă în țară 500.000 de muncitori pakistanezi

Ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, a convenit miercuri, cu Ministrul pakistanez al Resurselor Umane, să primească în România forţă de muncă pakistaneză până în 2020. Acesta a declarat că, având în vedere migraţia masivă a forţei de muncă din România în Europa, ţara noastră încearcă să atragă muncitori străini din diferite ţări, scrie APP (Associated Press of Pakistan). Ambasadorul Nicolae Goia a transmis că România poate absorbi un milion de lucrători din toată lumea, conform G4Media.

Potrivit ambasadorului nostru, piaţa muncii din România este gata pentru a oferi o serie de oportunităţi de angajare pentru pakistanezi în diverse sectoare, inclusiv tehnologia informaţiei, construcţii, medicină, inginerie şi altele. Niculaie Goia spune că România are nevoie de 40.000 de şoferi, pe care i-ar putea aduce din Pakistan.

Primul Ministru al Pakistanului, Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, a declarat că guvernul pakistanez se străduieşte să îşi pregătească capitalul uman la standardele globale, iar agenţiile internaţionale au fost abordate pentru a înfiinţa institute de formare profesională şi tehnică pe liniile moderne din ţară.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe de la București precizează că nu s-a vehiculat nicăieri această cifră și că pentru 2019, Guvernul a aprobat un număr de 20.000 de lucrători extra-comunitari.

„La 17 aprilie 2019, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză și dezvoltarea resurselor umane, cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari.

Menționăm că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forță de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părții pakistaneze pentru regularizarea și eficientizarea exportului de forță de muncă și a respectării legislației relevante. Precizăm că discuțiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forță de muncă din Pakistan și nici a vreunui plan concret de acțiune în acest sens.

În context, subliniem că, în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel național este de 20.000.

De asemenea, subliniem că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă și fidelă a discuțiilor”.

Notă: Pakistanul a fost desemnată drept a șasea cea mai periculoasă țară pentru creștini, de un studiu realizat în 2016 de către organizația Open Doors, citat de ActiveNews.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*