Proiect  PSD: mandatul primarilor și al șefilor de CJ se mărește la 5 ani, ca să aibă timp să îndeplinească promisiunile!

Proiect PSD: mandatul primarilor și al șefilor de CJ se mărește la 5 ani, ca să aibă timp să îndeplinească promisiunile!

Primarii, consilierii locali și consilierii județeni trebuie să aibă un mandat de 5 ani, la fel ca Președintele țării, se arată într-un proiect de lege depus joi la Senat de un grup de parlamentari ai PSD.

”Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul Președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, consilierilor locali și consilierilor județeni se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Totodată, susțin social-democrații semnatari, ar fi nevoie de un mandat mai mare pentru aleșii locali pentru ca să aibă timp să finalizeze contractele pe fonduri europene.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*