Institutul Cantacuzino va produce vaccinuri abia la finele anului viitor

Institutul Cantacuzino va produce vaccinuri abia la finele anului viitor

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat că Institutul Cantacuzino NU va putea relua producţia de vacccinuri până la sfârşitul anului viitor. Cauza, întârzierile în reabilitarea institutului, începând de la clădire şi terminând cu laboratoarele.

”Am văzut acolo ce se întâmplă, facem investiţii inclusiv la clădire, reabilităm laboratoare, le igienizăm, pregătim un program de achiziţii pentru o anumită aparatură, funcţională încă, dar extrem de învechită. Lucrăm în acest moment la un program de angajări pentru că este nevoie de personal la Cantacuzino (…). Vreau să fiu foarte sincer, cu toate că Ministerul Apărării Naţionale de la preluare, de un an şi jumătate, şi-a asumat şi doi ani ca termen de livrare a unor vaccinuri, nu cred că vom reuşi să-l respectăm. Dar, cel târziu până la mijlocul anului viitor, dacă toate lucrurile merg pe drumul pe care am pornit acum, cred că vom putea discuta şi despre aceste vaccinuri.”

Ministrul Apărării a dat ca explicaţie pentru aceste întârzieri faptul că a fost nevoie de foarte multe avize dar a spus că, în aceeaşi măsură, a fost nevoie şi de investiţii de personal şi de aparatură. ”Este nevoie de foarte multe avize pe care le-am pierdut de-a lungul timpului, este nevoie chiar şi de resursa umană de personal şi de investiţii multe (…) care nu sunt atât de mari ca în zona militară (…) dar sunt aparate vechi de 20-30-40 de ani care, deşi sunt funcţionale, sunt foarte vechi”, a mai spus Gabriel Leş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*