Sărbători în siguranță!

Sărbători în siguranță!

În perioada 20-22 aprilie a.c., peste 10.000 de polițiști sunt mobilizați, zilnic, în stradă și vor acționa cu aproape 3.500 de autospeciale, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Floriilor și de Paștele Catolic să se afle în siguranță.

Printre prioritățile polițiștilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității, dar şi intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Dispozitivul Poliției Române va fi dimensionat în funcție de evenimentele publice organizate în aceste zile și de numărul estimat de participanți, peste 3.750 de patrule de ordine publică urmând să acționeze în special în proximitatea lăcașurilor de cult, în stațiunile turistice și în zonele de agrement.

Pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, peste 1.260 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către stațiunile turistice. Aceștia vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Menționăm că, în această perioadă, sunt preconizate a se desfășura 47 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare, în 22 de judeţe şi în Capitală. La acestea se estimează participarea a peste 74.000 de persoane.

Recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

De asemenea, recomandăm șoferilor să circule cu viteză legală și adaptată condiţiilor din trafic, în special când se deplasează în coloană.

Comunicat www.politiaromana.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*