Ministrul Sănătăţii  spune că triajul epidemiologic  poate fi făcut şi de cadrele didactice

Ministrul Sănătăţii spune că triajul epidemiologic poate fi făcut şi de cadrele didactice

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în vizită în județul Bistrița-Năsăud, a declarat că nu vor fi suplimentări de posturi în zona medicinei şcolare, până activitatea acestora nu va fi redimensionată şi regândită.

„Nu vom avea suplimentări de posturi în medicina şcolară. Ştiţi foarte bine că salariul unui medic şcolar a crescut foarte mult, peste 14.000 lei. Doresc să redimensionăm activitatea medicului şcolar. Eu cred că nu este nevoie de medic şcolar în fiecare şcoală, ci de un medic care să cuprindă mai multe şcoli. Se lucrează la chestiunea aceasta, inclusiv ca medicul din şcoală să ajute la programul naţional de vaccinare. Pot să vă spun că dacă autorităţile locale doresc să înfiinţeze cabinete medicale şi să angajeze medici, pot să o facă. Ministerul Sănătăţii nu va angaja şi nu va finanţa până nu va şti exact ce e de făcut”, a declarat ministrul Pintea, potrivit răsunetul.ro

Ministrul Sănătăţii a precizat că triajul epidemiologic, un termen care sună pompos, poate fi făcut şi de cadrele didactice.

„A fost epidemia de gripă şi discutam de triajul epidemiologic. Toată lumea a spus că nu putem să facem, că nu avem medic şi asistenţi. Nu, triajul epidemiologic îl poate face cadrul didactic. Cei care au aceeaşi vârstă ca mine poate mai ţin minte că mergeam la şcoală şi se verificau unghiile şi batistuţa. Acesta este triajul epidemiologic. Dacă un cadru didactic vede că unui copil i se face rău, îl trimite la medicul de familie sau la spital”, a precizat ministrul Sorina Pintea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*