„Transilvania Train” 2019

„Transilvania Train” 2019

Pe traseul celei de treia călătorii a „Transilvania Train”, primul tren turistic din România, care va pleca din Brașov, au fost incluse și localitățile Alba Iulia și Sebeș. Turiștii cu dare de mână vor sosi individual în orașul de sub Tâmpa, unde vor fi cazați la un hotel de 4 stele și vor beneficia de un cocktail.

Pe 27 iunie, la ora 9.00, în sunetul fanfarei, călătorii se vor îmbarca în tren din Gara Brașov, iar la orele prânzului vor sosi în Stația CFR Mureni, localitate unde vor vizita bisericile fortificate din Saschiz, Viscri, Criț, Bunești și Meșendorf. Turiștii vor ajunge apoi la Criț, la Casa Kraus, fosta casă parohială. După-amiază, trenul va pleca spre Sighișoara, unde va avea loc un tur nocturn al cetății. În cursul dimineții de 28 iunie, garnitura feroviară va porni din Sighișoara spre Mediaș, oraș în care turiștii vor participa la activități și ateliere meșteșugărești, iar seara trenul va pleca din Copșa Mică spre Alba Iulia.

Pe 29 iunie, în cursul dimineții, va fi efectuat un tur al Cetății Alba Carolina, iar apoi „Transilvania Train” se va deplasa spre Müllbach-ul medieval sau Sebeșul de azi. Aici, Biserica Evanghelică Sebeș își va deschide porțile, iar turiștii vor asista la un concert de orgă, produsă în 1893.

Ziua va continua cu un eveniment gastronomic: rețete de bucate transilvănene, gătite cu bere. Spre seară, pasagerii vor ajunge la Sibiu. Pe 30 iunie, după un concert de viori și violine, trenul va porni către Cetatea Făgărașului, iar apoi, în cursul după-amiezii, spre Brașov, punctul final al călătoriei.

Tarifele la Transilvania Train pornesc de la 900 de euro pentru un pachet single și pot ajunge la 1.950 de euro, pentru un grup format din doi adulți, un copil de până la 4 ani și un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani.

„Transilvania Train” este un proiect dezvoltat de agențiile de turism Globe 365 și Free Spirit, prin care cei interesați de călătorii și experiențe tradiționale vor avea ocazia să exploreze cele mai frumoase zone ale Transilvaniei și să descopere cultura și tradițiile din această regiune.

Detalii suplimentare și înscrieri aici: www.transilvania-train.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*